Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Matthijs de Ligt verbaasde clubleiding Barcelona met actie’

Matthijs de Ligt heeft zijn vizier gericht naar een transfer naar Juventus. FC Barcelona was ook in de markt voor hem maar het contract dat ze hem boden was niet voldoende.

Dat betekent niet dat de grootmacht het af wilde doen met een appel en een ei. Voorzitter Josep Maria Bartomeu liet aan zaakwaarnemer Mino Raiola weten dat diens cliënt een brutojaarsalaris kon krijgen van 15 miljoen euro, wat na aftrek van belastingen een nettoloon van 8 miljoen euro zou betekenen. Volgens de krant El Mundo Deportivo vond de Ajacied dit te weinig, tot grote verbazing van de clubleiding van de LaLiga-landskampioen.

Naar verluidt liet De Ligt via zijn vertegenwoordiger aan Bartomeu weten dat hij toch minimaal 10 miljoen euro netto per seizoen op wilde strijken. Dat is best opvallend, want zijn maatje Frenkie de Jong verdient in het Camp Nou-stadion juist weer een brutojaarsalaris van 10 miljoen euro, wat neerkomt op iets meer dan 5 miljoen euro netto. De middenvelder kan daarbovenop wel een flink aantal bonussen verdienen bij goede prestaties en het winnen van mooie trofeeën.

 

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.