Voetbal4u.com

Jupiler League Mogen Genk en Club samen nog op minimaal 80 miljoen aan transferinkomsten rekenen?

Zowel Club Brugge als KRC Genk hebben deze zomer flink gecasht op de transfermarkt. Met de verkoop van spelers werd al een hele grote zak geld opgehaald. En mogelijk is dit pas het begin. Want beide ploegen beschikken nog over spelers die een flinke waarde hebben.

Club deed gouden zaken met de transfer van Wesley Moraes en Stefano Denswil en schreef zo 31 miljoen bij op de rekening, de landskampioen deed amper onder en incasseerde 28 miljoen voor Leandro Trossard en Joseph Aidoo. Beide ploegen bleven echter niet zitten op dat geld: Genk legde 26 miljoen op tafel voor Ianis Hagi, Théo Bongonda, Carlos Cuesta, Benjamin Nygren en Stephen Odey, Blauw-Zwart hield het iets bescheidener maar telde toch ook al dik 13 miljoen neer voor David Okereke, Odilon Kossounou en Simon Deli.

BUITENKANSJE! VERDUBBEL DE WINST OP JE EERSTE WEDDENSCHAP BIJ UNIBET.BE!

WAT EEN PROMOTIE! REGISTREER JE HIER! facebook

In de Luminus Arena bereidden ze zich zo preventief al voor op het nakende vertrek van sterkhouders als Sander Berge, Ally Samatta en Ruslan Malinovskyi, wiens aanslepende transfer naar Atalanta eindelijk zo goed als rond is. Het trio vertegenwoordigt volgens het toonaangevende Transfermarkt een gezamenlijke marktwaarde van maar liefst 46,5 miljoen, wat dus als pure winst kan worden aanzien indien de Limburgers hun huiswerk goed gemaakt hebben met de vervangers die reeds in huis werden gehaald.

In Brugge is Marvelous Nakamba dan weer op weg naar de uitgang, terwijl ook wingers Arnaut Danjuma, Emmanuel Dennis en Krépin Diatta de nodige interesse genieten. Dat viertal zou samen 33 miljoen waard zijn, al lijken Dennis en vooral Diatta meer te moeten kosten dan de geschatte zeven miljoen. Als Club elk van deze spelers effectief laat gaan zal er uiteraard opnieuw geïnvesteerd moeten worden, maar met een teller die momenteel 18 miljoen in de plus staat mag dat geen probleem zijn.

Daarnaast kan er bij beide ploegen altijd nog een verrassing uit de bus vallen, want ook Denswil en Aidoo stonden niet meteen bovenaan het lijstje van potentiële vertrekkers. De zeven namen die daar wel prominent op fungeren kunnen opgeteld dus nog een kleine 80 miljoen opleveren, waarbij vooral Genk nog gouden zaken kan doen. Of hoe het gat met de achtervolgers, waar enkel Standard langs de kassa mocht passeren voor Moussa Djenepo en Razvan Marin, mogelijks alleen nog maar groter wordt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.