Voetbal4u.com

Eredivisie Diego Simeone gebruikt Ajax om naar Real Madrid uit te halen

Diego Simeone de trainer van Atletico Madrid heeft afgegeven op het beleid van Real Madrid. Hij begrijpt er namelijk niet zoveel van.

Hij zou dan ook nooit kunnen werken in het Bernabéu, vertelt hij aan El Mundo Deportivo: “Wanneer je als trainer bij een club komt, moet je de historie van de club leren begrijpen. Als je die historie niet begrijpt, kan je beter niet tekenen. Dan wordt het namelijk nooit een succes. Als ik de essentie van een club niet snap, kan ik er niet werken. Als trainer moet je jouw speelstijl aanpassen aan de historie van een club, zonder je eigen identiteit als coach te verliezen.”

Simeone gaat verder: “Ajax heeft een heel duidelijke manier van spelen, net als Barcelona en Juventus. Atlético Madrid heeft dat ook, maar Real Madrid heeft bijvoorbeeld totaal geen eigen stijl. Zij spelen op basis van het talent in de selectie en presenteren zichzelf steeds weer op een andere manier. De stijl van Real Madrid wordt bepaald door de portemonnee.”

De coach snapt maar weinig van het transferbeleid van voorzitter Florentino Pérez: “Het is altijd weer afwachten wie ze gaan halen, want ze kopen eigenlijk nooit gericht in. Het zijn altijd weer andere type spelers.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.