Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Jaap Stam en Feyenoord-directie liggen nu al op ramkoers’

Er zou onenigheid zijn bij Feyenoord over de te lopen koers binnen de club. Trainer Jaap Stam heeft namelijk andere ideeen dan Sjaak Troost en Dirk Kuyt. Dit weet Valentijn Driessen te melden van de Telegraaf.

De journalist schrijft op maandag: “Stam gaat voor direct succes met al het voorhanden zijnde spelersmateriaal. Troost en Kuyt willen dat de hoofdtrainer investeert in de eigen jeugd en talenten een kans biedt op het hoogste niveau. Zoals Feyenoord in 2011 onder Ronald Koeman genoodzaakt was te doen vanwege de penibele financiële situatie. Het was het begin van een bloeiperiode met uiteindelijk een handvol door Feyenoord opgeleide spelers in de halve finale van het WK 2014 in Brazilië.”

Hij vervolgt: “Troost en Kuyt zien de opleiding op Varkenoord als levensader van Feyenoord in deze moeilijke tijd. Ze willen Stam de tijd geven zolang hij zich maar schaart achter de beleidskeuze voor de jeugd. In aanloop naar het huidige seizoen deed Stam dit door een buslading Feyenoord-talenten te laten meelopen bij het eerste elftal. Alleen was er volgens Stam onvoldoende kwaliteit. Eigenlijk had hij alleen fiducie in Orkun Kökcü en in mindere mate Wouter Burger.”

Er is echter nog een heet hangijzer: “Vandaar dat Stam is teruggevallen op Tapia, de leider van Copa America-finalist Peru. Stam koos voor zekerheid en ervaring in alle gelederen om Europees te overleven. Een klap in het gezicht van Troost. Hij had Tapia volledig afgeserveerd omdat de Peruviaan weigerde mee te werken aan een voor Feyenoord lucratieve transfer naar Rusland. Daarmee blokkeerde Tapia – medio 2020 is hij transfervrij en kan zelf miljoenen cashen – een kapitaalsinjectie en konden Troost en Kuyt niets uitrichten op de transfermarkt.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.