Voetbal4u.com

Eredivisie Dit schrijven de Spaanse kranten over debuut van Frenkie de Jong

Frenkie de Jong maakte gisteren zijn competitiedebuut voor FC Barcelona tegen Bilbao. Ze verloren teleurstellend met 1-0. Nu schrijven diverse Spaanse kranten over zijn prestatie.

De oud-Ajacied slaagde er niet echt in om het spel naar zijn hand te zetten, maar de krant Sport wil niet te snel oordelen: “Hij vreesde de verantwoordelijkheid die Valverde hem had gegeven absoluut niet. Hij probeerde het team zowel met als zonder bal te organiseren en speelde met verantwoordelijkheid en intensiteit. Het ontbrak hem echter aan afspeelmogelijkheden en steun van zijn ploeggenoten.”

El Mundo Deportivo schrijft dat Raúl García van de Basken er ook wel heel dicht op zat bij De Jong: “Raúl García zette De Jong op agressieve wijze onder druk. Ondanks alles vroeg De Jong met karakter om de bal en bleef hij rustig onder druk, al wist hij de lijnen niet uit de zetten zoals hij wellicht had gewild.”

El Desmarque is een stukje kritischer: “Door de afwezigheid van Busquets had hij meer vrijheid in de opbouw, maar hij werd overrompeld door de spierballen van Athletic Club. Het was geen droomdebuut.” Het medium deelt dan ook een vijf uit aan de spelmaker als rapportcijfer, al regent het onvoldoendes. Alleen Jordi Alba en Marc-André ter Stegen verdienen een zes, waar iemand als Antoine Griezmann juist een drie krijgt.

 

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.