Voetbal4u.com

Eredivisie De eredivisie is weer van start, hoe staat de top ervoor?

In het begin van deze maand startte de Nederlandse Eredivisie weer. Ondanks het feit dat de transferperiode nog in volle gang is moesten de clubs ervoor zorgen dat er alweer een acceptabel elftal op de been gebracht kon worden.

De Nederlandse (top)clubs roerden zich daarom al vroeg flink op de transfermarkt en probeerden adequate vervangers aan te trekken voor de vertrokken spelers. Met FOX Sports van KPN  blijf je het hele jaar op de hoogte en volg je al het voetbal van de Eredivisie!

Landskampioen Ajax zag twee uitblinkers van het afgelopen succesjaar, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, vertrekken naar Juventus en FC Barcelona. Deze twee transfers leverde de Amsterdamse club meer dan 150 miljoen euro op, waarmee technisch directeur Marc Overmars snel handelde en onder meer de Argentijn Martinez, de Roemeen Marin en de Mexicaan Alvarez aantrok. Daarnaast anticipeerde Overmars op een mogelijk vertrek van één van zijn aanvallende krachten door Quincy Promes aan te trekken. Voorlopig is het gelukt om het verlies te beperken tot alleen de Ligt en de Jong, en dat maakt de selectie van Ajax nog steeds erg sterk en misschien nog wel breder dan afgelopen seizoen.

Bij PSV is de verwachte grote leegloop voorlopig ook nog uitgebleven. De Eindhovenaren zagen weliswaar topscorer Luuk de Jong naar Sevilla vertrekken en verdedigers Daniel Schwaab en Angelino kiezen voor een avontuur buiten de Eredivisie, maar een verdere leegloop bleef uit. Schwaab keerde later in de transferperiode zelfs terug in Eindhoven. Donyell Malen tekende onlangs een sterk verbeterd en langer contract en buitenspelers Lozano en Bergwijn zijn vooralsnog niet vertrokken. Technisch manager John de Jong had wat langer nodig dan zijn collega Marc Overmars om vervangers te vinden, maar slaagde daar uiteindelijk wel in. In een eerder stadium werden Ibrahim Afellay en Bruma al vastgelegd en niet veel later werden er maar liefst drie krachten voor de verdediging bijgehaald Timo Baumgartl, Olivier Boscagli en Toni Lato werden aan de selectie toegevoegd. Waar PSV precies staat is dus nog even afwachten, maar John de Jong heeft in elk geval niet stilgezeten.

Voor Feyenoord hingen de slingers er lange tijd heel anders bij. De Rotterdamse club heeft nog altijd weinig geld om te investeren en moet het dus vooral hebben van goedkope spelers of huurovereenkomsten. Daarmee wisten ze wel onder meer Leroy Fer en Rick Karsdorp terug naar de Kuip te halen. De twee voormalige spelers van de Rotterdammers keren dit jaar terug in het rood witte Feyenoord tricot, op zoek naar nieuwe successen. De belangrijkste slag wist Feyenoord echter vooral te slaan door het binnenhouden van sterspeler Steven Berghuis. De aanvaller is inmiddels aanvoerder in Rotterdam en een belangrijke spil in de ploeg.

Kunnen PSV en Feyenoord echt bijblijven bij Ajax dit jaar, of worden de Amsterdammers voor het tweede jaar op rij kampioen? We zullen het gaan zien!

‘Dit is een samenwerking’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.