Voetbal4u.com

‘Feyenoord haalt miljoenenspits bij halen van groepsfase Europa League’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Vanavond speelt Feyenoord haar eerste wedstrijd in het tweeluik tegen Hapoel Beer Sheva. Bij winst over deze twee potjes plaatsen de Rotterdammers zich voor de groepsfase van de Europa League.

De Telegraaf zegt uiteen: “Feyenoord kan de extra miljoenen goed gebruiken om een nieuwe spits aan te trekken. De clubleiding wil Jaap Stam graag helpen om zijn voorhoede te versterken. Daar is weinig geld voor op dit moment. Maar Jeremiah St. Juste heeft toch dik 9 miljoen euro opgeleverd? Bruto wel. Maar wie een transfer goed analyseert, begrijpt dat er netto nooit zo’n bedrag overblijft. Zijn vorige club sc Heerenveen had recht op een doorverkooppercentage en een opleidingsvergoeding: totaal bijna 2 miljoen euro. Dan is er nog een percentage waar de speler recht op heeft bij een verkoop. Op die manier trekken clubs spelers over de streep als ze hen aantrekken.”

De krant gaat verder: “Als je geen torenhoge salarissen kunt bieden, compenseer je dat door een deel van een grote transfersom af te staan in de toekomst. Doe je dat niet, dan komt de speler niet… Tenslotte is er bijna geen deal meer waarbij de verkopende club in een keer al zijn centen ontvangt. Nagenoeg alle transfersommen worden in termijnen (van enkele jaren) betaald. Feyenoord doet dat zelf meestal ook bij aankopen. Daardoor is slechts een paar miljoen beschikbaar om nu zaken mee te doen. Europese inkomsten zijn dus in deze fase broodnodig. Om bijvoorbeeld de Argentijnse spits Álvaro Barreal van Vélez Sarsfield (6 miljoen euro) te kopen.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *