Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax-spelers roepen om verandering in opstelling’

De spelersgroep van Ajax is het niet helemaal eens met de opstelling die trainer Erik ten Hag gebruikt. Dit weet de Telegraaf te melden. Zou wordt Daley Blind als controlerende middenvelder opgesteld terwijl de spelers hem liever als centrale verdediger zien spelen.

De krant onthult: “Vanuit de spelersgroep van Ajax klinkt een steeds hardere roep om Daley Blind van het middenveld af te halen en weer (links) in het hart van de verdediging te zetten. Hoewel de instabiliteit op het Amsterdamse middenrif nog het minst aan de Oranje-international en Donny van de Beek, maar meer aan Razvan Marin en/of Noussair Mazraoui viel toe te schrijven, is de gedachte om hem een linie te laten zakken geen gekke. Het huidige, zoekende Ajax heeft handvatten nodig.”

Men gaat verder: “En wat geeft er meer houvast dan de rust en routine van Blind centraal achterin? Per slot van rekening de positie die hij tijdens de Europese triomftocht van afgelopen seizoen tot en met de halve eindstrijd van de Champions League ook bekleedde. Na het gewonnen duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV (2-0, mede door een treffer van Blind) zei hij zich het liefst op één plek te focussen, maar zette hij de deur naar een terugkeer in de defensie op een kier.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.