Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Marc Overmars en Erik ten Hag hebben een grote blunder gemaakt’

Marc Overmars en Erik ten Hag hebben een fout gemaakt met het laten gaan van Lasse Schone. De middenvelder wordt op dit moment broodnodig gemist in Amsterdam. Dit weet de Telegraaf deze ochtend te melden.

De krant meldt op maandagochtend: “Dat niet het belang van welke speler ook, maar het belang van Ajax vooropstaat, is het stokpaardje van Ten Hag. Daarom is het onbegrijpelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars de Deense routinier zo makkelijk liet vertrekken en dat de trainer niet voor dat vertrek ging liggen. Natuurlijk, Schöne werd in 2012 transfervrij en dus gratis opgehaald bij NEC, was altijd een loyale werknemer en had een groot aandeel in drie landstitels (2013, 2014 en 2019), de TOTO KNVB-bekerwinst (2019) en het veroveren van twee Johan Cruijff Schalen (2013 en 2019). Voeg dat bij het vertroebelde uitzicht op een basisplaats én de wens van Schöne eens over de grens te kijken en de beslissing van de directie is verklaarbaar.”

Men vervolgt: “Maar toch. Kijk de statistieken er op na en het is duidelijk dat de middenvelder, overigens eerst rechtsbuiten, zich elk jaar vanaf de reservebank in de basis terug knokte. Bovendien waren er in aanloop naar dit seizoen zonder De Jong flink wat vraagtekens op het middenveld. Zou de van Standard Luik gekochte Marin daadwerkelijk direct aanhaken bij het hoge niveau van Ajax? Hoe zou Eiting terugkomen na zijn blessure? Is Mazraoui daadwerkelijk de middenvelder die Ten Hag in hem ziet?”

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.