Voetbal4u.com

Engeland Christian Eriksen: “Ajax heeft me veel gegeven”

Christian Eriksen kan terugkijken op een mooie periode bij Ajax. Hij verruilde Amsterdam een paar jaar geleden voor een avontuur bij Tottenham Hotspur en is daar uitgegroeid tot een absolute smaakmaker.

De Deen is Ajax nog niet vergeten. “Ajax heeft me veel gegeven. Dankzij Ajax heb ik mijn kwaliteiten als speler aan de wereld kunnen tonen. Het is heel belangrijk dat Ajax op mij CV staat en dat ik daar een groot deel van de jeugdopleiding heb genoten. In Denemarken had ik mij nooit zo kunnen ontwikkelen zoals ik bij Ajax gedaan heb”, vertelt Eriksen aan BT.

“In de jeugdopleiding leer je precies hoe Ajax wil voetballen. De spelopvattingen die ik daar heb geleerd zijn erg belangrijk voor mij geworden en heb ik later meegenomen naar Tottenham Hotspur en de Deense nationale ploeg”, aldus Eriksen, die van 2010 tot 2013 in Amsterdam speelde en inmiddels al 7 jaar een Spur is, tot slot.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.