Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Memphis Depay is een onbegrepen genie’

In het buitenland snappen ze er niets van. Bij Oranje speelt Memphis Depay de pannen van het dak maar bij zijn club Olympique Lyon is het vaak onder de maat. Is hij soms een onbegrepen genie?

Foot Mercato noemt de statistieken van Depay bij Oranje ‘duizelingwekkend’ en meldt: “Dat heet jezelf onmisbaar maken. Wat als Memphis Depay een dubbelleven leidt? Bij Olympique Lyon schommelt hij tussen oogverblindende en weinig opvallende wedstrijden. Je zou hem bijna een onbegrepen genie kunnen noemen. Maar toch pleiten zijn statistieken in zijn voordeel sinds het begin van dit seizoen, met vier doelpunten en een assist in de Ligue 1. Waar hij in Frankrijk nooit erg stabiel is geweest, glinstert Depay zodra hij het shirt van Oranje aantrekt.”

Het Spaanse Sport vond het spelbeeld tegen Estland toch wel enigszins opvallend: “Van Dijk en De Ligt stonden opgesteld als centrale verdedigers, maar speelden door de defensieve spelopvatting van de Esten eigenlijk op het middenveld. Het is een understatement om te stellen dat de jonge spits Erik Sorga op een eilandje stond bij Estland.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.