Voetbal4u.com

Eredivisie Ryan Babel sneert naar Robben, Van Persie, Van der Vaart en Sneijder

Oranje lijkt weer terug van weggeweest te zijn. Of de kwaliteit net zo goed is als een paar jaar geleden valt te betwijfelen maar volgen Ryan Babel is het groepsgevoel in ieder geval een stuk beter als toen.

De speler van Galatasaray, die gisteren twee doelpunten maakte tegen Estland, wordt geciteerd door De Telegraaf: “Dit is veel meer een team dan in 2008 of 2010. Je had toen de strijd tussen de Grote Vier (Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart, red.), die naar mijn beleving allemaal de nummer één wilden zijn. Misschien was dat net het kleine stukje, die vijf procent die ons in Zuid-Afrika geen wereldkampioen maakte.”

Babel vervolgt: “Ik kan me het moment herinneren dat Arjen in de finale tegen Spanje alleen op Iker Casillas afging. Hij werd een soort van onderuitgehaald. En Arjen kennende, was hij normaal gesproken gewoon gaan liggen. In dat geval had Spanje rood gekregen en hadden wij tegen tien man misschien wel gewonnen. Maar hij wilde per se scoren. Ik denk hardop, hè. Maar het leek alsof hij niet aan het teambelang dacht en gewoon wilde scoren.”

Het huidige Oranje telt minder ego’s… “Ik heb het gevoel dat we nu geen ego’s hebben. We gunnen elkaar allemaal de doelpunten, de acties of de pass. Het is een geheel. En niemand steekt er echt met kop en schouders bovenuit. Vroeger lag de focus alleen op de Grote Vier en niet op de rest van het elftal. Dat was niet vervelend of zo, hoor. Het was zoals het was.”One Comment

  1. Erik

    09/10/2019 at 10:46

    Een stuk beter DAN toen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.