Voetbal4u.com

Eredivisie “Ajax is weer een tweederangs ploeg geworden”

Afgelopen Champions League-editie maakte Ajax veel indruk in Europa. Maar of het dit jaar weer zo gaat floreren is nog maar de vraag. Analyticus Kévin Diaz (vroeger actief voor onder meer Fortuna Sittard) vindt echter niet dat Lille OSC te veel respect moet hebben.

Bij RMC Sport wijst hij naar het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong: “Het is onmogelijk om zulke fenomenen te vervangen. Ajax heeft nog altijd dezelfde intenties, het is nog altijd fijn om naar ze te kijken. Maar defensief en in de omschakeling is het niet meer dezelfde ploeg. Ze zijn weer een tweederangs ploeg geworden…”

Lang hoeft men in Amsterdam echter niet te treuren, aldus Diaz: “Het zal lastig worden om het succes van vorig seizoen te herhalen, maar als de aanwinsten hun draai vinden kunnen ze het iedere ploeg heel moeilijk maken. Zelfs zonder zijn twee fenomenen blijft Ajax superieur aan Lille. Voetballend is er geen discussie mogelijk. Buiten Paris Saint-Germain en Olympique Lyon kan geen enkel Frans team wedijveren met Ajax in de laatste drie jaar.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.