Voetbal4u.com

Eredivisie Marc Overmars: “Dát is de reden dat we veel in Zuid- en Midden-Amerika scouten”

Ajax richt zich de laatste jaren steeds meer op de mark in Midden en Zuid-Amerika. Volgens technisch directeur Marc Overmars komt dit omdat spelers uit deze landen eigenschappen bezitten die Nederlanders niet hebben.

“Het zijn vaak spelers met een specifieke winnaarsmentaliteit”, vertelt Overmars in De Telegraaf. “In algemene zin kun je zeggen dat jeugd daar anders opgroeit dan hier en dat vormt ze ook op een andere wijze. Dat gaat goed samen met de talenten die vanuit onze jeugd in het eerste elftal zijn gekomen.”

Ajax haalde deze zomer Lisandro Martínez en Edson Alvárez, een Argentijn en een Mexicaan. De directeur spelersbeleid moest op zoek naar een vervanger voor Matthijs de Ligt. “We gingen op zoek naar bepaalde karaktereigenschappen die in Nederland steeds minder waren te vinden. Je wilt wel allemaal Matthijs de Ligt’jes, maar de praktijk is anders.”

Naast Martínez en Alvárez contracteerde Ajax de laatste jaren ook Nicolás Tagliafico en Davinson Sánchez, die een succes bleken in Amsterdam. De inmiddels (tijdelijk) vertrokken Lisandro Magallán en Luis Manuel Orejuela mislukten.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.