Voetbal4u.com

Fernando Ricksen op 43-jarige leeftijd overleden aan ALS

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE MORGEN WINT VAN POLEN!

Fernando Ricksen is overleden aan de gevolgen van de slopende ziekte ALS. Hij is een 43 jaar oud geworden. Zijn laatste maanden van zijn leven bracht hij door in Schotland.

30 oktober 2013 maakte Ricksen bekend dat hij aan ALS leed. Vervolgens ging hij jaren de strijd aan tegen de slopende ziekte. Met benefietwedstrijden in het teken van ALS, via zijn Foundation, werd er geld ingezameld. Sportjournalist Vincent de Vries schreef het boek ‘Vechtlust” en maakte een documentaire van de strijd van de oud-voetballer. Dit om de aandacht voor de ziekte te vergroten. De Vries raakte bevriend met Ricksen en was een belangrijke steun in de laatste jaren van zijn leven.

Ricksen begon zijn loopbaan in de jeugd van Fortuna Sittard, waar hij doorbrak in het eerste elftal. De Limburger verdiende een transfer naar AZ, waar hij uitgroeide tot international. In totaal zou hij twaalf interlands voor Oranje spelen. Zijn succesvolste periode kende Ricksen bij Glasgow Rangers, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Van 2006 tot 2009 speelde Ricksen voor het Russische Zenit Sint-Petersburg. Onder Dick Advocaat won hij daar onder meer de UEFA Cup. Ricksen sloot zijn carrière af bij jeugdliefde Fortuna Sittard.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *