Voetbal4u.com

Italië ‘Frenkie de Jong is de enige speler die een beetje op mij lijkt’

Andrea Pirlo is een grote fan van Frenkie de Jong. Hij vond het dan ook jammer dat de spelmaker deze zomer voor Barcelona koos in plaats van Juventus.

“De nieuwe Pirlo? Er zal toch wel ergens een speler rondlopen die op mij lijkt”, verklaart Pirlo dinsdag in de Italiaanse pers. “De Jong is wellicht de enige die als speler een beetje op mij lijkt. Miralem Pjanic is bij Juventus een zelfde soort type speler als ik, al zijn er ook duidelijk verschillen. Hij doet sommige dingen anders dan ik. Desalniettemin is hij een geweldige speler.”

Pirlo stak eerder dit jaar in een interview met de Daily Mail al eens de loftrompet over De Jong. “Hij heeft de persoonlijkheid, de techniek, eigenlijk alles om op zijn positie te spelen”, zei de gewezen middenvelder over de miljoenenaankoop van Barcelona. “Het zit hem in zijn visie. Hij weet precies waar de ruimtes liggen en hoe de overige spelers lopen. De Jong is gewoon een erg goede speler.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.