Voetbal4u.com

Italië ‘Juve-trainer biedt ‘zware’ De Ligt oplossing met speciaal dieet’

In zijn eerste periode bij Juventus krijgt Matthijs de Ligt flinke kritiek te verduren. Hij zou te dik zijn en weinig wendbaar zijn. Naar verluist heeft zijn trainer Maurizio Sarri hem op een speciaal dieet gezet.

Sarri steekt veel tijd en energie in de 19-jarige Oranje-international. Veel mensen hadden meer verwacht van de start van De Ligt, maar de coach heeft meermaals laten weten dat hij geduld heeft. Zo praat Sarri volgens de Italiaanse media minstens een half uur per dag met de verdediger. Daarin wordt vooral gesproken over positionering en duelkracht. Dit doen ze in het Italiaans, zodat De Ligt sneller de taal machtig worden.

De media stellen ook dat De Ligt op een koolhydraatarm dieet is gezet door Sarri. Hij in plaats daarvan moet hij meer eiwitten en plantaardige producten eten. De chefkoks van Juventus houden daar rekening mee.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.