Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax pakt het verkeerd aan met mijloenenaankoop’

Deze zomer haalde Ajax de Roemeense middenvelder Razvan Marin binnen. Ze betaalde maar liefst 12,5 miljoen euro voor hem aan Standard Luik maar hij zit veelal op de bank.

Aad de Mos zegt in gesprek met De Telegraaf: “Ik heb bij Ajax-Fortuna Sittard extra op Marin gelet, maar ik moet eerlijk zeggen dat het weer niks was.” Toen bekend werd dat directeur voetbalzaken Marc Overmars de strijd om de handtekening van de Roemeen gewonnen had, was hij nog heel positief: “Dat klopt, maar de manier waarop hij bij Standard Luik speelde, is een wereld van verschil met hoe hij dat nu bij Ajax doet. Die jongen kan echt goed voetballen, maar op dit moment zie ik een speler zonder enig vertrouwen. Zijn hele lichaamstaal straalt dat uit.”

De Mos vindt dat oefenmeester Erik ten Hag schuldig is aan het slechte spel van de middenvelder: “Marin wordt op dit moment verkeerd gebruikt bij Ajax. Hij komt tot zijn recht als hij kan pendelen; van het ene naar het andere strafschopgebied kan gaan. Op die manier speelde hij ook bij Standard Luik. Bij Ajax moet hij een verbindingsspeler zijn die geen bal mag verliezen. Zoals hij nu speelt, komen zijn kwaliteiten niet naar voren en dat gaat ten koste van zijn vertrouwen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.