Voetbal4u.com

Italië Gianluigi Buffon en Italiaanse media raten Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt beleefde een moeizame start bij Juventus maar vanmiddag heeft hij zijn visitekaartje afgegeven. Met de Oude Dame wist hij met 2-0 te winnen van SPAL en hij maakte de nodige indruk met zijn spel.

Gianluigi Buffon zegt in de Italiaanse media over de prestatie van de Oranje-international: “Ik zag een buitengewoon goede voetballer: voortdurend geconcentreerd en exceptioneel vanaf de eerste tot de laatste minuut.” Zelf speelde de keeper zijn 903e officiële wedstrijd in zijn carrière, waarmee hij het record van Paolo Maldini verbrak: “Ik ben erg blij met dit record. Bovenal ben ik blij dat ik op mijn 42ste nog steeds fysiek goed in orde ben. Ik geniet nog enorm van het spel.”

Het medium Calciomercato deelt een 6,5 uit aan De Ligt als rapportcijfer en schrijft daarbij: fysiek sterk en met lef. De stopper krijgt een 7 van Goal: “De Nederlandse verdediger blijft zich gestaag ontwikkelingen. Hij was sterk in de één-op-één-duels en schitterde in de opbouw.” Ook van de Italiaanse tak van FOX Sports krijgt hij een mooie 7: “Hij raakt steeds meer vertrouwd met het niveau van Juventus. SPAL leverde weliswaar niet zoveel problemen op, maar De Ligt was de gehele wedstrijd foutloos.”

La Gazzetta dello Sport heeft vooral oog voor het nieuwe aanvalsduo bij De Oude Dame, bestaande uit Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala: “Als het zo doorgaat, wacht een serieuze concurrentiestrijd met Gonzalo Higuaín.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.