Voetbal4u.com

Italië ‘Matthijs de Ligt is zwaar de fout in gegaan’

Afgelopen zomer verruilde Matthijs de Ligt Juventus voor Ajax. In zijn beginperiode had de mandekker veel last van aanpassing problemen en nog steeds maakt hij foutjes die hij bij Ajax niet maakte.

De Ligt kon echter óók voor het Camp Nou-stadion kiezen, maar de Catalanen boden hem een minder loon aan. Columnist Lluís Miguelsanz schrijft vandaag in het dagblad Sport: “De Jong zei ‘nee’ tegen het grote geld van Paris Saint-Germain en koos voor Barça, waar zijn Ajax-vriend het belangrijker vond om een flink salaris te verdienen in Turijn. Je kunt toch wel stellen dat De Jong De Ligt een lesje geleerd heeft: hij was niet bang om te vechten voor zijn plek en is al verworden tot de beste aankoop van Barcelona sinds jaren…”

Hij gaat verder: “De verdediger van De Oude Dame moet wel met enige jaloezie naar zijn vriend kijken, want zijn imago is al wat afgebrokkeld in Italië en de kritiek neemt toe: hij zou kracht én snelheid missen. De Jong bewijst wekelijks dat De Ligt een enorme fout heeft gemaakt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.