Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong: ‘Dan doe ik een petje op’

Frenkie de Jong is prima begonnen bij FC Barcelona maar vindt dat het nog altijd beter kan.”Het gaat wel aardig, nog niet top, wel steeds beter”, zegt De Jong in het Algemeen Dagblad.

Zijn rol in Oranje en eerder bij Ajax was anders dan bij Barça, waar hij iets aanvallender speelde. “Niet erg, of per se slechter, maar je invloed op het spel is daardoor wel anders. Bovendien speelde ik zelf óók gewoon wat te vlak. De laatste weken gaat het steeds iets beter, ook met het team. Dat mocht ook wel.”

Na de 4-0 overwinning van de Catalanen op Sevilla kreeg De Jong lof. Van een ‘leerproces’ wil hij niet spreken. “Want het is niet zo dat ik dingen opeens heel anders doe. Je speelt met andere spelers, komt vaker in bepaalde situaties, daardoor word je vanzelf beter. En natuurlijk leer je daarvan, maar dat lijkt me logisch. Het is niet zo dat ik dingen opeens opnieuw heb uitgevonden.”

De Jong noemt de Spaanse taal de grootste aanpassing. “Ik begrijp het Spaans redelijk goed, maar hier bij het Nederlands elftal kun je weer echt over alles meepraten.” Verder gaat het volgens hem om kleine dingen. “Bij Barcelona is alles groter, dat klopt, er is vanuit de hele wereld aandacht. Dat merk je wel als je ergens aankomt op het vliegveld. Staan er meteen duizenden mensen te wachten.”

“Maar ik kan nog wel gewoon de stad in, hoor. Doe ik een petje op. Nog steeds moet ik dan af en toe op de foto, maar ach, dat hoort erbij. Het is niet zo dat ik geen leven meer heb”, besluit de oud-Ajacied.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.