Voetbal4u.com

Champions League Probleem voor Ajax tegen Chelsea: ‘Hij is onmogelijk af te stoppen’

Morgenavond kan Ajax in de Champions League zijn derde overwinning op rij boeken. Tegenstander op Stamford Bridge is Chelsea. De verdediging van de Amsterdammers kreeg nog geen doelpunt tegen maar tegen de Londenaren zijn ze alvast gewaarschuwd.

Voetbal International schrijft: “Met Joël Veltman en Daley Blind heeft Ajax twee centrale verdedigers die Abraham onmogelijk op snelheid kunnen stoppen, waardoor het nog belangrijker gaat zijn om de organisatie op orde te hebben bij balverlies.”

“Grote kans daarom dat Ten Hag rond het duel met Chelsea gaat hameren op het belang van restverdediging, de spelers die achter de bal staan tijdens het aanvallen. Het zwakke optreden op dit vlak tegen RKC Waalwijk geldt daarbij als waarschuwing. Chelsea maakt dergelijke kansen namelijk wél af”, aldus VI.

Het medium wijst erop dat Chelsea organisatorisch óók kwetsbaar is. “Gezien de specifieke kwaliteiten van Ajax is het waarschijnlijk dat Chelsea het initiatief wat uit handen gaat geven, zodat ruimte ontstaat om te profiteren van de snelheid van Abraham. Bovendien zal Lampard willen voorkomen dat zijn elftal kwetsbaar wordt met balverlies op gevaarlijke plekken.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.