Voetbal4u.com

Eredivisie ‘UEFA moet keiharde maatregel nemen na Ajax – Chelsea’

Afgelopen woensdag verloor Ajax in de Champions League met 0-1 van Chelsea. Onterecht vinden velen vanwege de afgekeurde goal van Quincy Promes. Hij lijkt namelijk door de VAR ten onrechte te zijn afgekeurd.

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende vertelt aan De Telegraaf: “Marciniak beoordeelt de situatie hier gewoon verkeerd. Bij de eerste situatie met de handsbal en de penalty die Ajax niet krijgt vanwege buitenspel (in de tweede minuut, red.) gaan de scheidsrechter en zijn assistent bovendien niet vrijuit. Ten eerste was het geen buitenspel en daarna honoreert de scheidsrechter te snel het vlagsignaal door te fluiten. Bij twijfel moet hij door laten spelen.”

“Wacht hij namelijk twee seconden dan constateert hij die handsbal en wordt gekeken of er buitenspel aan vooraf is gegaan. Omdat het geen buitenspel was, zou Ajax dus een paar seconden later een penalty hebben gekregen. Ik blijf erbij dat kwaliteit van de mensen bepaalt of de VAR goed functioneert of niet en pleit daarom voor een hoogwaardige, specifieke VAR-opleiding voor een kleine groep experts. Dit vergroot ook nog eens de kans op uniform acteren”, aldus Van der Ende.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.