Voetbal4u.com

‘Ajax maakt een grote blunder met deze actie tegen AZ’

Ajax is op het moment weer een grote speler op nationaal en internationaal niveau. Maar volgens Jaap de Groot van de Telegraaf maken de Amsterdammers ook tegelijkertijd een fout.

Het Parool wijst op het herenakkoord met PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht. Deze clubs mogen in principe geen spelers meer bij elkaar ophalen. “Ajax had daar moeite mee, maar moest zich neerleggen bij de meerderheid. Om vier maanden later de afspraak te schenden door toch een talent van AZ te benaderen”, schrijft De Groot. “Door de successen in de Champions League zit Ajax in een spagaat. Zo wil de club aanhaken als straks de mondiale Super League wordt opgericht, tot die tijd resteert de Eredivisie. Met alle consequenties van dien.”

De Groot vervolgt: “Daarom is de actie richting AZ een zwaktebod. Het past niet bij de status die Ajax nu heeft en waarbij adel verplicht. Zoals in Engeland Manchester United, Liverpool en Manchester City wel aantonen bij het naleven van een gelijksoortige afspraak. Bovendien is AZ een club die, net als Ajax, laat zien dat het onmogelijke toch mogelijk is. Één van de weinige partijen in Nederland die daardoor ook Ajax scherp houdt.”

De journalist wijst op het feit dat meerdere jeugdploegen van AZ zich lieten aftroeven door AZ. In Amsterdam lijkt men te kiezen voor het verzwakken van de concurrentie. “Zo wordt een mogelijk probleem niet opgelost, maar verbloemd. (…) Maar los daarvan, het nakomen van afspraken hoort gewoon bij de status van een topclub. Zoals de Engelse elite dat richting de Premier League laat zien.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *