Voetbal4u.com

Engeland ‘Liverpool verkoos deze speler boven Frenkie de Jong’

Liverpool-trainer Jurgen Klopp heeft in 2018 de kans laten lopen om Frenkie de Jong naar Anfield te halen. De Duitse oefenmeester koos voor de Braziliaan Fabinho.

De Jong werd volgens Sherwood anderhalf jaar geleden ‘aangeboden’ bij Liverpool. “Die jongen van Ajax, die uiteindelijk naar FC Barcelona is gegaan, is meer een voetballer dan Fabinho”, zegt de Engelsman bij talkSPORT. “Maar Klopp moest een keuze maken.”

“We weten allemaal hoe Klopp wil spelen met zijn ploeg, we weten wat hij verwacht van zijn middenvelders. Het moeten voetballers zijn die het simpel houden en snel voorwaarts kunnen, zoals Fabinho. Hij is heel belangrijk.”

“Frenkie de Jong zou niet hetzelfde kunnen als Fabinho…”, vervolgt Sherwood. “Hij doet het briljant bij FC Barcelona, waar hij het tempo van het spel dicteert. Bij Liverpool had hij echter anders moeten spelen. Ik denk niet dat hij in staat zou zijn om zoveel energie in zijn spel te leggen.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.