Voetbal4u.com

Champions League ‘Ajax speelt straks met gigantisch probleem tegen Lille’

Nog even en dan trappen Lille en Ajax af in de Champions League. De Amsterdammers moeten het doen zonder Daley Blind en Joel Veltman. Beide zijn geschorst na de rode kaart die ze kregen tegen Chelsea.

Eerstgenoemde zal vervangen gaan worden door Perr Schuurs, die het tegen Heracles Almelo afgelopen weekend (4-1) alvast uitstekend deed. Maar Blind vervangen wordt een ander verhaal, want ‘nog iemand zoals hem is er eigenlijk niet’, constateert clubwatcher Bram van der Ploeg in de podcast Branie, van Het Parool.

“Afgelopen weekend kwamen zijn passes ook weer aan op een manier die je normaal bijna nooit ziet. Hij slaat altijd over, heeft de blik altijd naar voren. In de opbouw gaat Ajax vanavond een ongelooflijk probleem krijgen, ook omdat je geen Frenkie de Jong meer hebt in die rol”, vreest Van der Ploeg. “Het gemis van Blind gaat zich absoluut laten voelen.”

Journalist Menno Pot sluit zich daar bij aan. “Dat wordt heel pijnlijk. Het voetballende gedeelte ga je heel erg missen, verdedigend valt het wel op te vangen. Het wordt puzzelen: een beetje een zorgwekkende puzzel wel.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.