Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax moet 25 miljoen euro betalen voor binnenlandse transfer’

Vorig seizoen kwam Lodewijk Asscher met een petitie op de proppen om HakimZiyech te behouden voor Ajax. de PVDA-fractievoorzitter vertelt hier nu over in een interview met de Telegraaf.

Hij zegt onder andere: “De rouwdag na Spurs appte ik met een vriend en hij stuurde: nu zal je zien, dan gaat Ziyech weg. Ik vroeg hem waarom hij geen petitie startte en hij vond dat ik dat zelf maar moest doen. Voor de grap vulde ik een verzoek in en zo’n site moet dat goedkeuren. Even later kreeg ik een telefoontje van mijn woordvoerder: klopt het dat jij een petitie bent gestart om Hakim te behouden en waarom weet ik daar niks van? Geintje! Maar tienduizenden mensen tekenden. Waarom moest hij weg? Hij zit al bij een topclub. Het salaris is geweldig, het voetbal is geweldig. Ajax wordt in Europa gevreesd en als je ziet hoe hij nu door het publiek op handen wordt gedragen.”

Het is niet voor herhaling vatbaar: “Een nieuwe petitie om Ziyech te behouden komt er niet, want de vorige was een geintje. Maar jullie schreven dat Ajax 25 miljoen wil betalen voor de Braziliaan Reinier. Dan lijkt het me een veiliger idee om Boadu voor 25 miljoen euro van AZ te kopen.” Asscher lacht: “Ja, daar wil ik me nu wel sterk voor maken. Ik ga er daarbij vanuit dat Ziyech blijft, want anders zou ik ook graag zien dat Calvin Stengs komt.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.