Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord gaat voor ‘moneyball-principe’ op de transfermarkt

Feyenoord gaat het op transfergebied totaal anders aanpakken. Ze willen namelijk gaan werken op basis van het zogeheten ‘moneyball-principe’. Dit betekend spelers halen op basis van statistieken.

Feyenoord is niet de eerste club die gebruik maakt van het Moneyball-principe, onder meer AZ, FC Utrecht en Anderlecht gingen de Stadionclub voor. De term werd in het leven geroepen door honkballegende Billy Beane, die met beperkte middelen toch topteams wist samen te stellen. Dat deed hij door op een andere manier naar data en statistieken te kijken. Feyenoord, dat de laatste jaren niet bekend staat om hun voltreffers op de transfermarkt, hoopt zo tot betere aankopen te kunnen komen. Spelers zullen vanaf nu minder ter plekke worden gescout.

Marcos Senesi was de eerste aankoop die volgens het Moneyball-principe werd aangetrokken. In de beginfase kwam de centrale verdediger weinig aan de bak, maar inmiddels is hij basisspeler. Ook is hij in beeld bij de nationale ploeg van Argentinië.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.