Voetbal4u.com

Spanje Louis van Gaal: ‘Barca-spelers slaan Frenkie de Jong over’

Louis van Gaal is nog niet overtuigt van Frenkie de Jong bij zijn nieuwe club FC Barcelona. De voormalig oefenmeester va de Catalaanse grootmacht ziet dat de spelmaker nog regelmatig wordt overgeslagen door zijn ploeggenoten.

De Jong kan vaak op complimenten rekenen in de Spaanse pers, maar Van Gaal nuanceert de ‘hype’. “Bij Ajax was hij het begin van iedere aanval en zochten ze hem ook”, analyseert de voormalige trainer van Ajax en Barça bij Ziggo Sport. “Hij kreeg iedere bal en speelde ook in het midden, op de plek van Busquets.”

“Maar nu speelt hij bij Barcelona en staat hij links op het middenveld. Daardoor speelt hij tien, vijftien meter hoger dan bij Ajax en dus komt hij ook meer verdedigende spelers tegen. Die zijn agressiever dan een nummer 10 van de tegenpartij. Daar moet hij mee weten om te gaan. In Spanje is het het tempo ook wat hoger. Daar heeft hij wat moeite mee.”

Van Gaal probeert naar eigen zeggen ‘door de hype te prikken’. “De Jong wordt wel een beetje gehypet. Als ik naar Barça kijk, dan zoeken ze hem niet op. Ze slaan hem over. En bij Ajax ging álles over hem en had hij natuurlijk een veel grotere bijdrage.” Sergio Busquets ontbreekt woensdagavond tegen Real Madrid. Van Gaal: “Dan kan De Jong het laten zien.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.