Voetbal4u.com

Spanje Barca-trainer Valverde reageert op rode kaart Frenkie de Jong

Frenkie de Jong had gisteren een negatieve hoofdrol in het competitieduel met Espanyol. Hij kreeg namelijk een rode kaart. Op dat moment stonden ze met 1-2 voor maar valk voor tijd werd het toch nog 2-2. Een zware domper voor de Catalaanse grootmacht.

Oefenmeester Ernesto Valverde vertelt in gesprek met de Spaanse media: “We zijn in verschillende wedstrijden teruggekomen en enkele keren is dat goed afgelopen. In andere wedstrijden hebben we de voorsprong niet kunnen behouden. De rode kaart van Frenkie heeft ons pijn gedaan. We hadden er 1-3 van kunnen maken, maar het heeft niet zo mogen zijn. En opeens maakt Espanyol er 2-2 van. We hadden de wedstrijd onder controle.”

De coach gaat verder: “Na de 1-2 speelden we goed en hadden we zin om meer doelpunten te maken. De uitsluiting bracht ons ietwat uit evenwicht. Waarom? Dit is voetbal. Niet alleen wij hebben er moeite mee, iedereen in zo’n situatie. De tegenstanders spelen defensiever voetbal tegen ons. Espanyol was gemotiveerd na de rode kaart en wij hadden plots moeite om hun doelgebied te bereiken. Het heeft vooral met de fysieke inspanningen te maken. Met wat voor gevoel ik hier nu zit? Met een slecht gevoel, we wilden drie punten. Het lijkt erop dat we punten hebben verloren na een wedstrijd waarin we wilden winnen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.