Voetbal4u.com

Spanje Frenkie de Jong gekraakt door Spaanse pers

Frenkie de Jong is de gebeten hond bij Barcelona. Gisteren in het competitieduel tegen hekkensluiter Espanyol kreeg hij een rode kaart en mede daarom kwamen de Catalanen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

‘De Jong maakte een onvergeeflijke fout toen hij in de 74ste minuut zijn tweede gele kaart pakte’, schrijft Marca na afloop. ‘Zijn uitsluiting was vitamine voor Espanyol, dat in de laatste minuten profiteerde van de numerieke meerderheid. Door de voormalig Ajacied in eigen voet geschoten.’

Ook de Spaanse krant AS is onverbiddelijk in haar oordeel. ‘De Jong kwam tempo tekort in de wedstrijd, zonk weg en sloot zijn beroerde wedstrijd af door zijn team in de 75e minuut met tien man achter te laten’, klinkt het.

Sport deelt na afloop zoals altijd cijfers uit en geeft De Jong een 4. El Mundo Deportivo is eveneens zeer kritisch. ‘Hij was op de slechtste momenten onverantwoordelijk.’ Bovendien was De Jong volgens de krant in negatieve zin betrokken bij de 1-0 van Espanyol. ‘Hij maakte de overtreding waar de 1-0 uit voortkwam en dekte niet goed.’

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.