Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ernst Faber gaat schuiven met Mo Ihattaren bij PSV’

De hand van Ernst Faber zal na de winterstop pas echt duidelijk worden bij PSV. De interim-trainer moet een aantal lastige keuzes gaan maken en de eerste lijkt nu een feit te zijn. Dit weet de Telegraaf te melden.

“Duidelijk is wel dat Faber voor Ihattaren een rol op rechts ziet weggelegd”, zo concludeert het medium. “Waar zijn voorganger Mark van Bommel de getalenteerde speler, die wél creativiteit en scorend vermogen biedt, juist een centrale rol op het middenveld liet vervullen om meer voetbal aan het spel toe te voegen, daar lijkt Faber voor meer zekerheid te kiezen.”

Dat is opvallend te noemen, vindt ook De Telegraaf. “Tegen KAS Eupen koos Faber in de eerste helft voor een middenveld met Hendrix, Thomas en Rosario. Of dit driemanschap de sleutel naar succes is, mag worden betwijfeld. Het zijn alle drie betrouwbare spelers, die prima vanuit hun taak spelen, maar in deze samenstelling blinkt het PSV-middenveld niet uit qua creativiteit. En ook het scorend vermogen van dit driemanschap houdt niet over.”

Daar komt nog eens bij dat de spitspositie een discussiepunt is: Donyell Malen is maandenlang uit de roulatie en Sam Lammers is nog niet fit genoeg om al in actie te komen. Bovendien heeft Steven Bergwijn het trainingskamp in Qatar moeten missen door een blessure. Een tijdelijke oplossing lijkt daarom reëel.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.