Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Hakim Ziyech neemt standpunt in over zomerse transfer’

Hakim Ziyech zal in de zomer gaan vertrekken bij Ajax. Dit weet Het Parool althans te melden.

Het Amsterdamse medium schrijft: “Hoewel Ziyech een flinke salarisverhoging heeft gekregen en Ajax de laatste seizoenen ook weer relevant is op het Europese toneel, lijkt een dusdanig dominante speler niet nóg een seizoen langer voor de Eredivisie te behouden. Een stap naar een Europese topclub lijkt dus het logische doel.”

“Maar hoe realistisch is zo’n overstap?”, vervolgt Het Parool. “Als we kijken naar de laatste drie seizoenen zijn er in Ziyechs positiegroep – aanvallende middenvelder annex vleugelspeler – zes spelers met een transfer van minstens 30 miljoen euro van een kleinere competitie (zoals de Eredivisie) naar een van de vier topcompetities (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga) gegaan.”

Grote successen zijn dat echter niet. “Het goede nieuws? Ziyech is in zijn (hoogstwaarschijnlijk) laatste seizoen bij Ajax aanzienlijk productiever dan de hierboven besproken creatievelingen waren in hun pre-toptransfer-seizoenen. De linkspoot is weliswaar aan de ‘oude’ kant voor een toptransfer met zijn 26 jaar, maar feit blijft dat hij dominante cijfers laat noteren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.