Voetbal4u.com

Spanje ‘Frenkie de Jong krijgt nu al belangrijk nieuws van nieuwe Barca-trainer’

Oefenmeester Quique Sétien staat de komende seizoenen aan het roer bij FC Barcelona. Deze trainer wil aast op vastigheid en flitsende combinaties. Naar verluidt heeft Frenkie de Jong al belangrijk nieuws ontvangen.

De competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Granada gaat aan de neus van de middenvelder voorbij vanwege zijn rode kaart tegen Espanyol (2-2 einduitslag), maar de oud-Ajacied hoeft volgens de laatste geluiden uit Spanje niet te vrezen. Sétien is namelijk wel een fan van zijn kwaliteiten en ziet een vaste basisspeler in De Jong.

De samenstelling van het middenveld gaat vermoedelijk echter wél veranderen. Waar Valverde vaak koos voor spelers als Ivan Rakitic, Arturo Vidal en ook Sergi Roberto, heeft Sétien veel meer met spelers die technisch gezien wat begaafder zijn. Hij zou daarom met Sergio Busquets, Arthur en de Nederlander willen gaan spelen.

Het jonge talent Riqui Puig krijgt echter óók een kans. Tot voor kort maakte de aanvallende middenvelder nog onderdeel uit van de selectie van Barça B, maar Sétien heeft hem nu al overgeheveld naar de hoofdmacht. De verwachting is dat hij met Arthur moet strijden om een basisplek; Busquets en De Jong zijn zekerheidjes.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.