Voetbal4u.com

Spanje ‘Frenkie de Jong krijgt groot nieuws van nieuwe Barca-trainer’

Quique Setién is na ontslag van Ernesto Valverde de nieuwe trainer van FC Barcelona. Gisteren werd het eerste duel onder hem gespeeld tegen Granada. Frenkie de Jong deed niet mee vanwege een schorsing. Toch hoeft de middenvelder zich volgens Pieter Zwart geen zorgen te maken.

“Dit is heel goed nieuws voor Frenkie de Jong. Dit is een trainer die de bal wil hebben en wil spelers hebben die vanuit balbezit creatief kunnen zijn. Dat heeft hij bij al zijn clubs gedaan”, stelt Zwart namens Voetbal International. “Deze Setién stelt het liefst negen middenvelders op, dus deze trainer is dol op Frenkie de Jong. Dat kan niet anders.”

“Hij gaat een plekje zoeken voor hem”, weet de hoofdredacteur van VI. De vraag is op welke positie: ergens op het middenveld of juist achterin? “Bij Ajax kwam hij ook in de laatste linie te spelen en pas dat laatste jaar kwam hij eigenlijk op het middenveld te staan. Waarom zou dat bij Barcelona niet kunnen invullen zoals Sergi Roberto?”

Zwart concludeert: “Ik denk dat deze trainer snakt naar het moment waarop hij De Jong gaat opstellen.” Bas van den Hoven verwacht vooral een controlerende rol en niet zozeer een offensieve.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.