Voetbal4u.com

Italië Matthijs de Ligt maakt grote indruk met zijn prestatie bij Juventus

Matthijs de Ligt heeft gisteren weer van zich laten horen. De mandekker speelde een goede partij voor zijn ploeg in het met 2-1 gewonnen duel tegen Parma.

Het medium Goal deelt een mooie zeven uit aan de voormalige aanvoerder van Ajax als rapportcijfer en noemt hem een ‘muur’: “De pijntjes aan de rug en schouders zijn nu verleden tijd, waardoor Roberto Inglese en Andreas Cornelius geen schijn van kans hadden. Voornamelijk in de lucht was hij super.” Calciomercato heeft het weer over een ‘gigant’: “Je ziet duidelijk dat hij groeit. En in de slotfase redde hij bij een inzet van Mattia Sprocati. Zo’n redding is evenveel waard als een doelpunt.”

Bij Eurosport scoort De Ligt een half puntje lager, een 6,5 dus: “Het was een nieuwe bevestiging na zijn optreden tegen AS Roma van vorige week. Hij was alert en weet zichzelf in de slotfase in een soort competitieve trance te krijgen.” Corriere della Serra deelt datzelfde cijfer uit aan de stopper: “Het is niet altijd even precies, want soms oogt het een beetje lomp.” TuttoJuve, Sport Mediaset, La Gazzetta dello Sport, JuventusNews24 geven hem allemaal een zeven.

Tuttomercatoweb sluit zich daarbij aan: “Hij heeft excellent gespeeld, en daarmee bevestigt hij de dingen die hij tegen AS Roma liet zien. Los van de belangrijke redding op het einde, was hij een onpasseerbare muur.” Fantamagazine heeft het laatste woord: “Hij laat vooral in fysiek opzicht een grote groei zien. Het helpt zeker dat hij rechts in het centrum van de verdediging kan spelen. Uiteindelijk was het beslissend dat hij in de baan van het schot van Sprocati stond.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.