Voetbal4u.com

Italië Ruud Gullit doet voorspelling over Matthijs de Ligt

Afgelopen weekend liet Matthijs de Ligt weer zien wat hij waard is. Na de nodige opstartprobleempjes verwacht Ruud Gullit dat het goedkomt met de jonge mandekker.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-speler van AC Milan namelijk: “Intussen ben ik blij voor Matthijs de Ligt dat hij het goed doet bij Juventus. Ex-international Altobelli van Italië zei me in het najaar dat hij De Ligt een goede keeper vond, vanwege zijn handsballen, en vroeg zich af waarom een Italiaanse topclub uitgerekend een Nederlandse verdediger aantrok. De Italiaanse benadering van het voetbal is volkomen anders dan de Nederlandse. Een open deur wellicht, maar De Ligt – opgegroeid en opgeleid door Ajax en uitgaand van balbezit – heeft gewoon een aanpassingsperiode nodig.”

Gullit vervolgt zijn verhaal: “Hij komt hier beter uit en wordt in Italië een completere speler, die naast balbezit ook de inhoud van verdedigen leert. Italië is de beste leerschool en deze fase is van onschatbare waarde voor De Ligt. Ik weet niet of zijn hele carrière zich in Turijn zal afspelen, maar na Juventus beheerst hij alle facetten van een complete verdediger en zal hij zich overal staande houden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.