Voetbal4u.com

Spanje Nieuwe Barça-coach wekt verbazing omtrent rol Frenkie de Jong

Vanavond speelt FC Barcelona in de Copa del Rey tegen UD Ibiza. Frenkie de Jong keert terug in de basis na het uitzitten van een schorsing. De vraag is echter op welke positie, want het lijkt er op dat De Jong plots achterin wordt geposteerd.

Op het middenveld staan namelijk Rakitic, Sergi Roberto en Ricardo Puig, waardoor er dus geen plekje voor de oud-Ajacied op de as van het veld weggelegd lijkt.

Het is ook nog mogelijk dat Barça in een 3-5-2 gaat spelen, maar logischer lijkt De Jong als mandekker naast Clement Lenglet. Bij Ajax vervulde de dribbelkont uit Arkel ook wel eens die rol, maar onder Ernesto Valverde bij de Catalanen nog nooit. Mogelijk ziet diens opvolger Quique Setién dus een geschikte ‘cv’ in De Jong.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.