Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ryan Babel heeft precies die eigenschappen om bij ons uit te blinken’

Erik ten Hag is blij dat Ryan Babel de komende maanden onder contract staat bij Ajax. De oefenmeester van de Amsterdammers is lovend over de kwaliteiten van de aanvaller.

“Ryan had zeker heel goede momenten tegen Sparta. Zoals zijn loopacties achter de verdediging. Soms zie je ook dat hij nog een beetje zoekende is, maar dat is logisch”, aldus Ten Hag. “Toch denk ik dat hij onze speelstijl zich heel snel eigen kan maken. Ryan heeft precies die eigenschappen om bij ons uit te blinken en een goede bijdrage te gaan leveren aan een winnend Ajax.”

De speelstijl van Ajax is wel anders dan in de vorige twee periodes dat Babel bij Ajax actief was. “Een buitenspeler hoeft niet continu met krijt aan zijn schoenen te spelen”, zo geeft Ten Hag aan. “Hij krijgt veel bewegingsvrijheid, maar dan draait het ook om tegengestelde loopacties te maken. Om daarmee de tegenstander in verwarring te brengen. Dat vergt tijd en aandacht, maar daar zullen we als ploeg en met hem aan gaan werken.”

Babel zelf hield een positief gevoel over aan zijn rentree. “Ik had ook kriebels van tevoren, want het was toch wel spannend. Ik was benieuwd naar de ontvangst en ik heb ervan genoten”, zegt hij daarover. “Met de manier van spelen voel ik de vrijheid om het in te vullen. Dat merkte ik al tegen Sparta, toen ik geregeld rond Tadic speelde om hem te helpen. Het is vooral lekker spelen in een draaiend elftal. Dat gevoel heb ik nu bij Ajax.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.