Voetbal4u.com

Eredivisie Waarschuwing voor revaliderende ‘goudhaantje’ Memphis Depay

Mempis Depay baarde laatste opzien door een filmpje op Instagram te plaatsen over zijn herstel. Hij ging driftig tekeer op een trampoline en als je dat zo ziet denk je: Die gaat mee naar het EK deze zomer. Dit lijkt echter veel te voorbarig te zijn.

Orthopeed Rien Heijboer zegt in het Algemeen Dagblad dat de gemiddelde hersteltijd bij knieblessures helemaal niet korter is dan in het verleden: “Nee. In algemene zin adviseert de orthopedische wereld om langer te revalideren en niet korter. Misschien goed om even te schetsen: de nieuwe kruisband doet er anderhalf jaar over voor hij op de goede sterkte is. Zó lang gaat niemand wachten, profvoetballers zeker niet. Maar je moet absoluut niet hebben dat-ie opnieuw scheurt. En daar zijn helaas genoeg voorbeelden van, maar het gaat ook wel eens goed. Liever spelers nog wat extra beschermen dan geforceerd te werk gaan, dat inzicht wint terrein.”

Als Nederlander hoopt de specialist ook dat Memphis erbij is op het EK, maar de video’s schetsen wat hem betreft geen opvallend beeld: “Nee hoor. In het begin kun je vrij veel doen, zolang er maar geen vocht in de knie zit en de knie niet dik en stijf wordt bij inspanning. Actief herstel wordt zelfs gestimuleerd. Vroeger was dat anders. Toen mocht er vrijwel niks bij kruisbandblessures, de patiënt kreeg een brace en de revalidatie was puur gericht op het beschermen van de knie. Nu wordt-ie juist geprikkeld, om hem sterk van structuur te maken.”

Krachtoefeningen zijn alleszins positief voor het herstel: “Maar in een beginfase komen er nog geen onverwachte richtingveranderingen bij kijken, gaat het niet over wenden en keren en duels spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.