Voetbal4u.com

Eredivisie Toon Gerbrands verdedigt technisch directeur John de Jong

PSV is bezig aan een dramatisch seizoen. Trainer Mark van Bommel werd al ontslagen en onder de nieuwe interim-trainer Ernst Faber gaat het van kwaad tot erger. Ook technisch directeur John de Jong moet het vaak ontgelden. Toon Gerbrands vindt die kritiek niet terecht.

In het Eindhovens Dagblad breekt hij een lans voor zijn collega: “Hij is al twintig jaar aan deze club verbonden en vele jaren hoofdscout onder Marcel Brands geweest en rondde ook zelf transfers af. John kent de spelersmarkt wereldwijd van haver tot gort, daar ben ik honderd procent van overtuigd.”

Gerbrands vervolgt: “Ons spelersbeleid paste precies bij wat we over een langere termijn hebben gedaan. Eind augustus en zelfs midden oktober nog was bijna iedereen enthousiast. Drie maanden later deugt er helemaal niks meer van.”

De beleidsbepaler stelt dat men in de voetbalwereld soms te veel kijkt naar de korte termijn: “In een paar maanden kun je in de beeldvorming alleen wel heel diep vallen als er niet gepresteerd wordt en dat vind ik dat niet altijd terecht. Zelf heb ik als gezegd achttien jaar ervaring als voetbaldirecteur. Bij PSV hebben we hartstikke mooie jaren met z’n allen gehad. Tussen 2014 en nu is de club drie keer kampioen geworden en overwinterden we in de Champions League.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.