Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dit is waarom Steven Bergwijn per se weg wil bij PSV’

PSV kent een erg slecht seizoen. De Eindhovenaren staan nu vijfde in de Eredivisie en moeten Willem II, Feyenoord, AZ en Ajax boven zich dulden. De club zit in crisis en het is nog maar de vraag of ze dit snel recht gaan breien.

Valentijn Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Als klap op de vuurpijl, terwijl de sportieve ineenstorting zich voltrekt, is PSV bereid met Bergwijn één van z’n drie pareltjes te verkopen. Welke ambitie toon je dan? Het maakt duidelijk dat PSV geld nodig heeft. De verkoop levert exclusief bonussen een recordbedrag van 30 miljoen euro op. Na een geslaagd EK met Oranje had dat meer kunnen zijn, maar die gok neemt PSV niet. Wat valt te begrijpen. 12 miljoen euro verdwijnt naar Red Bull Leipzig omdat voor miskoop Bruma een uitgestelde betalingsregeling was afgesproken.”

Hij vervolgt: “Zelf is Bergwijn afgeknapt op de gang van zaken bij PSV, op zijn vooral middelmatige ploeggenoten en hij is ervan overtuigd dat Tottenham Hotspur een noodzakelijke impuls aan zijn carrière kan geven. Carrièretechnisch is de keus voor de Londense subtopper uitstekend. Bergwijn is nog lang geen grote meneer in het internationale voetbal, maar bij Spurs kan hij die stap in relatieve rust maken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.