Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Feyenoord gaat eindelijk weer flink cashen op de transfermarkt’

Na een jarenlange droogte is er de verwachting dat Feyenoord op termijn weer eens flink gaat cashen op de transfermarkt. Met Marcos Senesi en Luis Sinisterra hebben ze namelijk twee spelers die het erg goed doen.

Tot voor kort waren de Rotterdammers juist heel ongelukkig met de scouting in Zuid-Amerika. De Volkskrant somt op: “De lijst met miskopen is indrukwekkend. Spelers als Dondé, Jajá, Sammuel, Manteiga, Denilson, Montoya en Darley schitterden uiteindelijk alleen op moeilijke-quiz-avondjes voor Feyenoord-kenners.”

Er is echter wat veranderd in De Kuip: “Sinds de zomer is er meer structuur aangebracht in de organisatie om spelers van dat continent komen op te vangen. Er is een draaiboek opgesteld om zaken als huisvesting, verzekeringen, visa, bankpassen en vervoer zo snel mogelijk te regelen. Spelers krijgen een interne cursus Engels, telefoonnummers van vier Feyenoord-medewerkers om ze dag en nacht bij van alles te helpen en weldra wordt een (Spaanstalige) sociaal-maatschappelijk werker aangesteld. Gezinsleden van de spelers worden zeker in de eerste jaren zoveel mogelijk naar Nederland gehaald om in hun appartementen de thuissituatie na te bootsen. De sociaal-maatschappelijk werker moet ook hen gaan ondersteunen.”

Feyenoord boekte ooit 3 miljoen euro winst op Julio Ricardo Cruz, maar Sinisterra en Senesi gaan veel meer geld opleveren: “Feyenoord hoopt op Senesi en Sinisterra straks veel meer te winnen dan drie miljoen. De Colombiaan scoorde de laatste drie duels op rij, maar Feyenoord-medewerkers vinden hem toch wat vermoeider overkomen, nu zijn moeder weer in Colombia zit. Ma Sinisterra permanent naar Rotterdam halen zou zomaar de meest waardevolle ‘transfer’ kunnen zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.