Voetbal4u.com

Eredivisie Getergde Erik ten Hag haalt hard uit na grote Ajax-problemen

De laatste maanden is het kommer en kwel bij Ajax wat betreft geblesseerde spelers. Mede daarom kan trainer Erik ten Hag zelden meer zijn favoriete elftal opstellen. De trainer van de Amsterdammers laat zich nu in de Telegraaf uit over de blessuregolf.

“We weten dat we een zwaar jaar hebben gehad. Daar heeft het mee te maken. Maar we hebben een brede selectie en daarmee moeten we het zien op te lossen.”

Volgens Ten Hag wordt er in ieder geval niet te hard getraind: “We trainen ‘nooit’, want we hebben om de drie dagen een wedstrijd. De laatste weken hebben we inderdaad meer trainingsuren kunnen maken, maar je kunt zeker niet zeggen dat dit de oorzaak is van de vele blessures.” Vervolgens is het tijd voor de coach om uit te halen: “Maar het is wel zo – en dat heb ik al eerder gezegd – dat de voetbalkalender veel te vol is.”

Hoe dan ook, Ajax gaat wel onderzoek doen: “We zullen research gaan doen. Maar nogmaals, we zijn ver gekomen in de Champions League en de spelers hebben daar met een belasting te maken gekregen, die ze niet eerder hebben meegemaakt. En toen was het nog niet afgelopen, want sommigen hebben de hele zomer doorgespeeld (vanwege de Afrika Cup en Copa América, red.). Vervolgens moesten we vroeg starten in de voorrondes van de Champions League.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.