Voetbal4u.com

Eredivisie Wat is er te zien op Ziggo Sport, en wat kost het bij andere providers dan Ziggo zelf?

Klanten van Ziggo kunnen gratis genieten van het kanaal Ziggo Sport, met een selectie aan live sportwedstrijden en andere programma’s. Daarnaast heeft Ziggo een volledig sportpakket met zes zenders genaamd Ziggo Sport Totaal. Klanten van Ziggo zelf kunnen dit aanvullende pakket nemen, maar ook klanten van andere alles in 1 aanbieders kunnen dit doen. Maar wat kun je zoal zien op Ziggo Sport Totaal, en wat kost het bij Ziggo en andere providers?

Ajax

Voor eredivisievoetbal moet je niet bij Ziggo Sport zijn. Deze rechten zijn in handen van FOX Sports. Toch biedt Ziggo Sport wel de mogelijkheid om wedstrijden van Ajax te zien. Ziggo is namelijk zelf hoofdsponsor van Ajax. Hierbij is bedongen dat men zowel binnenlandse als internationale wedstrijden van Ajax kan uitzenden. Ook zendt Ziggo een programma over Ajax uit, genaamd Inside Ajax.

24/7 voetbalkanaal

Voor buitenlands voetbal kun je wél uitstekend terecht bij Ziggo Sport. Op het 24/7 voetbalkanaal dat onderdeel uitmaakt van het pakket Ziggo Sport Totaal zie je wedstrijden uit de Spaanse La Liga, de Italiaanse Serie A en de Engelse Premier League. Daarnaast zendt men Champions League-wedstrijden uit. Bekervoetbal uit Spanje en Engeland kun je ook zien op Ziggo Sport.

Meer dan voetbal

Het pakket Ziggo Sport Totaal biedt echter veel meer dan enkel voetbal. Ben jij bijvoorbeeld liefhebber van basketbal, dan kom je ook aan je trekken. De NBA, die voorheen moeilijk te volgen was vanuit Nederland, is nu live te bekijken op Ziggo Sport. Inclusief play-offs, NBA Finales en het All Star Weekend van de NBA. Voor Formule 1 en andere racesporten kun je terecht op het 24/7 racekanaal van Ziggo Sport. Hier zie je live alle Formule 1-trainingen, kwalificaties en races. Met extra live-feeds kun je de Pitlane, On Board, Highlights, Lap times en een driver tracker volgen. Maar je kijkt ook live naar wedstrijden van de IndyCar, NASCAR, DTM en meer. Ook is er een apart golfkanaal, waarop je alle Majors en de World Golf Championships kunt volgen, net als de European Tour, de PGA Tour, de Ryder Cup en de KLM Open. Tennisfans hoeven niks te missen van de WTA Tour, de Fed Cup, de Davis Cup en de ATP Tour. Rugbyfans kunnen kijken naar onder andere de Six Nations en Autumn Internationals. Atletiekfans kunnen de gehele Diamond League volgen.

Meer dan live sport

Je ziet met Ziggo Sport Totaal niet alleen live wedstrijden. Ook zijn er sportprogramma’s zoals Peptalk met Jack van Gelder en Frank Evenblij, en Rondo waarbij mensen als Ruud Gullit en Ronald Waterreus vaak aan tafel zitten. Ook is er het programma Formule 1 Café met Rob Kamphues, Rob van Gameren en Robert Doornbos. Verder is er ook nog een apart kanaal waarop de hele dag door sportdocumentaires uitgezonden worden.

Prijzen

Ziggo is gelukkig zo slim geweest om hun aanbod aan sportkanalen niet te beperken tot enkel de eigen klanten. Ook bij andere providers van internet en televisie kun je Ziggo Sport Totaal als aanvullend zenderpakket nemen. Je zou vermoeden dat je als klant van Ziggo het minst betaalt voor het sportzenderpakket van Ziggo, maar dat is niet zo. Bij Ziggo betaal je 14,95 euro per maand, net als bij die andere kabelaanbieder Caiway, terwijl je bij Youfone en Online.nl 13,95 euro per maand betaalt. Ook alles in 1 aanbieder Delta is iets goedkoper met 14,50 per maand. De prijzen liggen over het gehele spectrum van aanbieders echter niet zo ver uit elkaar als met Fox Sports. Iets duurdere aanbieders zijn KPN met 14,99 euro per maand en T-Mobile en Tele2 met 15 euro per maand. Ben je klant bij Tele2, dan kun je overigens niet kiezen voor Fox Sports. Je betaalt het meest bij NLE, Telfort en XS4ALL: 15,50 euro per maand.

Ziggo Sport Totaal of FOX Sports?

Wil je graag meer live sport kunnen kijken, dan vraag je je wellicht af wat de beste keuze is: Ziggo Sport Totaal of FOX Sports Eredivisie? In theorie kun je beide pakketten nemen zonder dat er noemenswaardige overlap is. FOX Sports Eredivisie is geconcentreerd op Nederlands voetbal. Voor buitenlands voetbal heeft FOX Sports wel aanvullende kanalen, maar hiervoor kun je dus ook terecht bij Ziggo Sport Totaal. Voor een breder sportaanbod sluit Ziggo Sport Totaal het beste aan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.