Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax moet rekening houden met weer een afgelasting’

Afgelopen zondag werd de wedstrijd tussen Utrecht en Ajax afgelast vanwege de storm Ciara. Aankomend weekend staat de storm Dennis voor de deur. Ook al wordt er niet veel hinder verwacht het medium Weer.nl is een stuk sceptischer.

Meteoroloog Jordi Huirne van Weer.nl laat aan Veronica Inside het volgende weten over Ajax – RKC Waalwijk: “In Amsterdam kunnen namelijk windstoten voorkomen van ruim 100 km/uur.” Ook het doorgaan van Sparta Rotterdam – FC Groningen komt mogelijk in gevaar, waar de andere gebieden relatief weinig hinder ondervinden.

Het is onduidelijk in hoeverre Ajax – RKC daadwerkelijk op de tocht staat. De Johan Cruijff ArenA bezit natuurlijk over een dak, waardoor de wedstrijd zelf probleemloos kan worden afgewerkt. Voorwaarde voor een afgelasting in de hoofdstad is dus dat het zéér gevaarlijk is voor fans om af te reizen naar het stadion.

Storm Ciara zorgde afgelopen zondag voor vier afgelastingen, waaronder FC Utrecht – Ajax.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.