Voetbal4u.com

Eredivisie ‘SC Heerenveen verdiende al dik 7 miljoen euro aan Hakim Ziyech’

Hakim Ziyech staat deze zomer voor een vertrek naar Chelsea. De Londense club zal naar verluidt 45 miljoen euro voor hem betalen. Als de transfer daadwerkelijk doorgaat dan zal dat met gejuich worden ontvangen bij zijn oude club Heerenveen. De spelmaker doorliep de jeugdopleiding van de Friezen en om die reden krijgt de club een deel van de 45 miljoen euro, die in de media wordt genoemd.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Ziyech kwam in 2004 terecht in de jeugd van Heerenveen. Tien jaar later verkaste hij voor vier miljoen euro naar FC Twente. Toen Ziyech twee jaar later van Twente naar Ajax ging incasseerde de club nog eens een bedrag van 1,3 miljoen euro vanwege een doorverkooppercentage en een solidariteitsbijdrage.

Als de transfer van Ziyech naar Chelsea doorgaat kan Heerenveen nog een flink bedrag verwachten. De Leeuwarder Courant weet dat er, mocht Ziyech voor 45 miljoen vertrekken, een opleidingsvergoeding van 1,8 miljoen euro naar Friesland gaat. Als alle seinen op groen staan en Ziyech getekend heeft in Londen, heeft Heerenveen dus in totaal al 7,1 miljoen euro aan de speler verdiend.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.