Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Enfant terrible moet Hakim Ziyech gaan vervangen bij Ajax’

Nu Hakim Ziyech komende zomer voor 40 miljoen euro vertrekt naar Chelsea zijn de Amsterdammers al druk opzoek naar een vervanger voor hun smaakmaker. En de kans is groot dat ze daarvoor uitkomen bij River Plate-speler  Juan Fernando Quintero.

In de wintertransferperiode leerden we al dat zijn naam in ieder geval op de shortlist van Ajax staat en onlangs liet hij zich nog uit over de interesse van de Amsterdammers: “De mensen van de club en de trainer zijn ervan op de hoogte. Ik voel me gelukkig hier, maar er valt te praten over een vertrek.” De komst van de 27-jarige Colombiaan is in ieder geval een haalbare kaart voor Overmars: zijn werkgever vraagt naar verluidt 15 tot 20 miljoen euro voor hem, en dat is een bedrag dat de technische man van de nummer één van de Eredivisie in principe wel uit mag geven.

Als voetballer is Quintero ook wel te vergelijken met Ziyech, hij kan namelijk uit de voeten op nummer tien, maar ook aan de rechterkant van het veld. We hebben wel van doen met een soort ‘budgetversie’ van de Marokkaan, want sinds zijn transfer naar Buenos Aires maakte hij negen doelpunten en gaf hij zeven assists voor River Plate in 55 officiële duels. Zijn cijfers halen het dus bij lange na niet bij die van de man die hij mogelijk moet gaan vervangen… maar toch is dat niet het hele verhaal.

Niet voor niets is de international van Colombia namelijk heel erg populair in het Estadio Monumental, hij kan gewoonweg héél erg goed voetballen en heeft een gouden linkerbeen: in 2019 werd zijn doelpunt (een schitterende vrije trap van grote afstand, zie de video hieronder) in de wedstrijd tussen River Plate en Racing Club nog genomineerd voor de prestigieuze Puskás Award, de prijs voor de mooiste goal van het jaar. Wat dat betreft is hij dus juist wél weer te vergelijken met Ziyech.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.