Voetbal4u.com

Eredivisie Ziyech vertrekt: ‘Maar Ihattaren kan groter dan hem weorden’

Trainer Henk ten Cate vindt het jammer dat Hakim Ziyech komende zomer gaat vertrekken uit de Eredivisie. Hij denkt wel dat hij het gaat maken in de Premier League bij zijn nieuwe club Chelsea.

“Ziyech is een machtig mooie speler en het is jammer dat hij bij Ajax weggaat. Nee, sorry, jammer dat hij uit Nederland weggaat, want er blijven weinig échte kwaliteitsspelers over”, zegt Ten Cate tegen De Telegraaf. Zo heel slecht is het volgens hem echter ook weer niet gesteld. “Mo Ihattaren van PSV vind ik ook geweldig, is pas 17 en kan nog weleens groter worden dan Ziyech. Calvin Stengs vind ik een pareltje, net als Orkun Kökçü van Feyenoord.”

Ten Cate denkt hoe dan ook dat Chelsea een grote slag heeft geslagen. “Ik denk dat Ziyech in de Premier League kan uitgroeien tot een sensatie. Al kan het twee kanten op. Het spel in Engeland is een stuk fysieker en daar zal hij zich wel tegen moeten wapenen. Maar zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf”, aldus de 65-jarige Amsterdammer.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.