Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax bereikt principeakkoord met Braziliaanse vleugelflitser Antony’

Volgens de Braziliaanse media heeft Ajax een principeakkoord bereikt over de transfer van Antony. De buitenspeler moet aankomende zomer naar Amsterdam komen.  In de winterstop probeerde directeur voetbalzaken Marc Overmars de negentienjarige vleugelspits al naar onze hoofdstad te halen, maar dit lukte niet. Volgens het medium UOL Esporte heeft de voormalige linksbuiten van FC Barcelona en Arsenal nu dan toch een akkoord bereikt met de clubleiding van São Paulo.

Naar verluidt betaalt Ajax een vast bedrag van 20 miljoen euro voor zijn aanwinst, met daarbovenop maximaal 5 miljoen euro aan bonussen. Daarnaast zouden de Amsterdammers nóg eens 5 miljoen euro overmaken op de rekening van São Paulo voor twintig procent van de transferrechten van David Neres. Het totaalbedrag komt dus neer op 30 miljoen euro, maar Antony kost maximaal 25 miljoen euro. En dat betekent een nieuw clubrecord voor de nummer één van de Eredivisie, nog nooit betaalde men in de ArenA zo veel voor een speler.

Overmars liet in een eerder stadium al over Antony weten: “Ik denk dat we vrij kansrijk zijn op zijn komst, omdat wij het beste podium zijn voor dit soort talenten. 25 miljoen euro? In die buurt zal het ongeveer wel zitten ja.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.